Jos Koning
(*1950 in Amsterdam) bespeelt een vijfsnarige altviool. Hij is opgeleid aan de conservatoria in Amsterdam, Hilversum en Arnhem; daarnaast is hij musicoloog en doctor in de sociale wetenschappen. Hij redigeerde de uitgave van een aantal muziekverzamelingen uit de 18e eeuw en schreef een diepgaande studie over de serie De Nieuwe Hollandsche Schouwburg. Ook publiceerde hij een serie werkboeken voor vioolstudenten onder de titel Rock the Fiddle.
Jos Koning heeft meegewerkt aan tal van ensembles, waaronder de oude muziek-groepen Camerata Trajectina en Campanula, en de folk-ensembles Crackerhash en Windkracht Acht. Zie ook www.joskoning.nl.
.
Twee Violen en een Bas is opgericht in 1978, en nog steeds spelen twee leden van het eerste uur mee!
(*1947 in Hoorn) studeerde contrabas aan het conservatorium te Den Haag, gevolgd door de studie Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft zich intensief met de volksmuziek uit Hongarije en Roemenie bezig- gehouden en geldt op dit gebied als één van dé experts van Nederland. Willem is veel gevraagde invaller in verschillende zigeunerorkesten, speelt in het mede
Willem Raadsveld
door hem in 1973 opgerichte Roemeense orkest Lautarii en is 26 jaren verbonden geweest aan het Internationaal Danstheater te Amsterdam.
Niki Jansen
(*1978 in Goirle) is de eerste violiste van het trio. Naast haar vioolstudie studeerde ze af als milieu- kundige aan de Universiteit van Nijmegen. Ze speelt in diverse ensembles, waaronder country- kwartet Daisy Chain.
Twee Violen en een Bas bestaat uit:
Twee Violen en een Bas is opgericht in 1978, en nog steeds spelen twee leden van het eerste uur mee!
Jos Koning
(*1950     in     Amsterdam)     bespeelt een     vijfsnarige     altviool.     Hij     is opgeleid aan de conservatoria in Amsterdam,    Hilversum    en    Arn- hem;   daarnaast   is   hij   musicoloog en    doctor    in    de    sociale    weten- schappen.       Hij       redigeerde       de uitgave van een aantal muziek-
Willem Raadsveld
Niki Jansen
verzamelingen     uit     de     18e     eeuw     en     schreef     een diepgaande   studie   over   de   serie   De   Nieuwe   Hollandsche Schouwburg.   Ook   publiceerde   hij   een   serie   werkboeken voor vioolstudenten onder de titel Rock the Fiddle. Jos   Koning   heeft   meegewerkt   aan   tal   van   ensembles, waaronder   de   oude   muziekgroepen   Camerata   Trajectina en    Campanula,    en    de    folk-ensembles    Crackerhash    en Windkracht Acht. Zie ook www.joskoning.nl .
(*1947      in      Hoorn)      studeerde contrabas      aan      het      conserva- torium     te     Den     Haag,     gevolgd door     de     studie     Muziekweten- schap    aan    de    Universiteit    van Amsterdam.       Hij       heeft       zich intensief   met   de   volksmuziek   uit Hongarije    en    Roemenie    bezig- gehouden en geldt op dit gebied  
als één van dé experts van Nederland. Willem   is   een   veel   gevraagde   invaller   in   verschillende igeunerorkesten,   speelt   in   het   mede   door   hem   in   1973 opgerichte    Roemeense    orkest    Lautarii    en    is    26    jaren verbonden   geweest   aan   het   Internationaal   Danstheater te Amsterdam.
(*1978    in    Goirle)    is    de    eerste violiste   van   het   trio.   Naast   haar vioolstudie    studeerde    ze    af    als milieukundige     aan     de     Univer- siteit   van   Nijmegen.   Ze   speelt   in diverse     ensembles,     waaronder countrykwartet Daisy Chain.