Jos Koning

Jos Koning

(*1950 in Amsterdam) bespeelt een vijfsnarige altviool. Hij is opgeleid aan de conservatoria in Amsterdam, Hilversum en Arnhem; daarnaast is hij musicoloog en doctor in de sociale wetenschappen. Hij redigeerde de uitgave van een aantal muziekverzamelingen uit de 18e eeuw en schreef een diepgaande studie over de serie De Nieuwe Hollandsche Schouwburg. Ook publiceerde hij een serie werkboeken voor vioolstudenten onder de titel Rock the Fiddle.

 

Jos Koning heeft meegewerkt aan tal van ensembles, waaronder de oude muziek-groepen Camerata Trajectina en Campanula, en de folk-ensembles Crackerhash en Windkracht Acht. Zie ook www.joskoning.nl.

 

 

 

Willem Raadsveld

(*1947 in Hoorn) studeerde contrabas aan het conservatorium te Den Haag, gevolgd door de studie Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. 
Hij heeft zich intensief met de volksmuziek uit Hongarije en Roemenie beziggehouden en geldt op dit gebied als één van dé experts van Nederland.

 

Willem is veel gevraagde invaller in verschillende zigeunerorkesten, speelt in het mede door hem in 1973 opgerichte Roemeense orkest Lautarii en is 26 jaren verbonden geweest aan het Internationaal Danstheater te Amsterdam.

 

 

Niki Jansen

Niki Jansen

(*1978 in Goirle) is de eerste violiste van het trio. Naast haar vioolstudie studeerde ze af als milieukundige aan de Universiteit van Nijmegen. Ze speelt in diverse ensembles, waaronder country-kwartet Daisy Chain.

 

 

 

zurück nach oben

Prinsenmars Optocht

 

Twee Violen en een Bas is opgericht in 1978, en nog steeds spelen twee ‘veteranen’ in het trio.